کبودی بعد از جراحی بینی یکی از اتفاقات معمول ، موقت و طبیعی است. در ایام اولیه پس از عمل زیبایی بینی شما بیشترین میزان کبودی و تورم را تجربه خواهید کرد که به تدریج کاهش پیدا کرده و نهایتاً از بین می رود. علت اصلی کبودی پس از عمل بینی چیست؟ چه کارهایی میتواند به تسریع رفع کبودی کمک کند؟ و چه تغذیههایی ممکن است در این فرآیند موثر باشند؟ اگر قصد دارید جراحی بینی انجام دهید اما نگران کبودی و تورم بعد از آن هستید ، پیشنهاد می شود که این مقاله از دکتر پریدخت اسماعیل زاده ، بهترین جراح بینی ارومیه را به دقت مطالعه کنید تا بهترین و موثرترین روش های کاهش کبودی پس از آن را معرفی کنیم. امیدواریم که این راهکارها برای شما مفید باشد.
علت کبودی زیر چشم بعد از جراحی بینی
پس از رینوپلاستی ، کبودی زیر چشم اغلب به علت خروج خون به جهت آسیب به عروق خونی بینی است که در لایههای زیرین اطراف چشم قرار دارند و با تغییر رنگ خود ، این کبودی را نشان می دهند. تغییرات در بافتها و غضروفهای بینی اصلی ترین علت کبودی پس از جراحی بینی هستند که ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشند و به عوامل مختلفی بستگی دارند ، از جمله :
- پایین گرفتن سر بلافاصله پس از عمل
- روش و تکنیکهای جراحی استفاده شده در اتاق عمل
- پیچیدگی و گستردگی جراحی
- خوابیدن به شکم یا پهلو بعد از عمل
- بلند کردن اشیاء سنگین یا انجام فعالیتهای شدید
- مشکلات خونی در بیمار
- حرکات زیاد صورت ، از جمله حرف زدن یا خندیدن
- سن ، جنسیت ، و ضخامت پوست بیمار
- رنگ پوست بیمار
آیا کبودی های بعد از عمل خطرناک هستند ؟
کبودی بعد از جراحی بینی ، اغلب به عنوان یک قسمت از فرآیند طبیعی جراحی محسوب می شود و به طور کلی به عنوان عاملی خطرناک در نظر گرفته نمی شوند. از این رو انجام برخی روش ها می تواند به تسریع و کاهش کبودی های پس از عمل بینی کمک بسزایی کند. با این حال ، اگر کبودی ها پس از ۷ الی ۱۰ روز کاهش نیافته و بلکه بیشتر شده باشد ، با علائمی همچون درد در نواحی چشم ، سرخی صورت ، سرگیجه ، اختلال در بینایی ، حالت تهوع ، تب ، و ضعف در حرکت چشم ها همراه باشد ، حتماً باید به بهترین جراح بینی در ارومیه مراجعه شود. در صورت داشتن این علائم هرگز نباید چشم پوشی کرد و به طور کامل می بایست مورد توجه قرار گیرند.
تفاوت انواع کبودی ها بعد از عمل زیبایی بینی
در اثر جراحی زیبایی بینی (رینوپلاستی) ، کبودی از جمله عوارض معمولی است که ، ناشی از ضربات کوچک در طول جراحی و نفوذ خون از آسیب عروق به بافتهای اطراف بینی و گونهها است. این کبودیها عمدتاً در نواحی اطراف بینی و چشم مشاهده می شوند و در شدت و مدت زمان بهبود ، تفاوت دارند. در این مطلب ، به بررسی انواع مختلف کبودی پس از رینوپلاستی می پردازیم.
کبودی سطحی : کبودی در سطح معمولاً در لایه های بیرونی پوست و نزدیک به سطح آن موجود هستند. آنها با رنگ آبی یا بنفش دیده می شوند و اغلب طی ۱ تا ۲ هفته بهبود می یابند. این نوع از کبودی بعد از جراحی بینی به راحتی قابل مشاهده هستند و ممکن است ناشی از برخورد مستقیم ابزارهای جراحی با پوست باشند.
کبودی عمیق : این نوع کبودی در لایههای داخلی تر پوست و همچنین بافت های زیرین به وجود می آیند تا رنگی تیره تر ، با مدت زمانی بیشتری داشته باشند. این عارضه ناشی از آسیب به عروق خونی بزرگ تر در زیر پوست است و تا چند هفته طول می کشد تا کاملاً محو شود.
کبودی موضعی : نوعی کبودی در نقاطی خاص از صورت همچون اطراف چشم ها ، گونه ها یا لب روئیت می شود. آن ها عموما نتیجه فشار و یا آسیب های موضعی طی عمل زیبایی بینی هستند که ممکن است با تورم همراه بوده و به زمان بیشتری برای بهبود نیاز داشته باشند.
توصیه ها و نکات کلیدی به جهت کاهش کبودی بعد از جراحی بینی
مصرف آب کرفس و آناناس: مصرف این نوشیدنی ها می تواند به کاهش کبودی های بعد از عمل کمک بسزایی کند. این مواد دارای خواص ضد التهابی و آرامش بخشی هستند که می توانند فرآیند بهبود را تسریع دهند.
تغذیه نرم و میکس شده : در ایام ابتدایی پس از عمل ، توصیه می شود رژیم غذایی نرم و میکس شده استفاده کنید ، و تا مدتی از مصرف غذاهای سفت که به جویدن زیادی نیاز دارند ، خودداری کنید. این کار از افزایش فشار بر بینی و کاهش خونرسانی به آن جلوگیری می کند.
خودداری از حمام با آب داغ : حمام به واسطه آب داغ پس از جراحی توصیه نمی شود ، زیرا باعث ایجاد التهاب و کبودی بعد از جراحی بینی بیشتر می شود. بنابراین بهتر است حمام با آب ولرم را در نظر بگیرید.
محافظت از نور مستقیم خورشید : از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید. این کار از ایجاد لکه های پوستی در اطراف بینی و چشم ها جلوگیری می کند و فرآیند بهبود را تسریع می بخشد.
ورزش با احتیاط : ورزش کردن بعد از جراحی بینی ، اگر در زمان مناسبی که دکتر اسماعیل زاده در ارومیه توصیه کرده و با احتیاط انجام شود ، به بهبود عمل کمک بسزایی می کند و می بایست از ورزشهای سنگین و فعالیتهایی که سبب افزایش فشار خون ، تورم و کبودی می شوند ، خودداری نمایید.