اسپلینت بینی چیست؟

بعد از جراحی بینی ، جراحان برای بهبود بهتر نتایج این پروسیجر از اسپلینت بینی استفاده می‌ کنند. این اسپلینت می ‌تواند در فرم دهی و حفاظت از بینی بعد از جراحی نقش مهمی ایفا کند. اسپلینت بینی معمولاً در خارج از بینی ، مشابه یک آتل پلاستیکی قرار می‌ گیرد. در گذشته برای حفظ شکل بینی پس از جراحی ، از گچ بینی استفاده می ‌شد ، اما امروزه این کار با استفاده از اسپلینت انجام می‌شود که کارایی بهتری نسبت به گچ دارد. اسپلینت بینی از جنس‌های مختلفی مانند سیلیکون یا پلاستیک ساخته می ‌شود و در ابعاد متنوعی موجود است. این مقاله از دکتر پریدخت اسماعیل زاده ، بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی ارومیه ، به تمام آنچه در خصوص محافظ بینی بعد از جراحی می خواهید بدانید ، می پردازد.

 

اسپلینت بینی

 

دلایل استفاده از اسپلینت بینی

نقش اصلی اسپلینت بینی در ارومیه ، قرارگیری صحیح بافت غضروفی بینی بعد از جراحی بسیار حیاتی است. این اسپلینت برای حفظ شکل جدید بینی ، کاهش تورم ، محافظت از بینی در برابر آسیب‌ها ، نگه ‌داشتن تیغه بینی و کاهش خونریزی پس از جراحی استفاده می ‌شود. استفاده از چسب و گچ بینی باعث می ‌شود که استخوان‌ ها و غضروف‌ های بینی طی فرایند ترمیم جابجا نشوند. اسپلینت‌های بینی معمولاً پس از جراحی‌های مختلفی مانند جراحی سینوس ، ترمیم شکستگی بینی ، سیتوپلاستی و غیره استفاده می‌ شوند و باید به طور معمول حداقل یک هفته روی بینی نگه داشته شوند تا به خوبی ترمیم شوند.

انواع اسپلینت بینی

اسپلینت بینی شامل دو نوع داخلی و خارجی است. هر کدام از آن ها بسته به نوع جراحی بینی انتخاب می‌ شوند که در ادامه به طور جداگانه ای توضیح خواهیم داد.

اسپلینت داخلی بینی : این نوع اسپلینت در داخل حفره‌های بینی قرار می ‌گیرد و توسط چند بخیه در محل خود ثابت می ‌شود. به طور معمول ، از این نوع اسپلینت‌ها برای درمان انحراف بینی استفاده می ‌شود. وظیفه اصلی آن‌ها حفاظت از تیغه داخلی بینی است. اسپلینت‌های داخلی بینی به حفظ تماس بین دیواره بینی ، استخوان و غضروف آن کمک کرده و بهبود ساختار داخلی بینی را تسهیل می ‌کنند.

اسپلینت خارجی بینی : این نوع اسپلینت ها بر روی بینی فرد قرار می ‌گیرد و با استفاده از باندها و نوارهای پزشکی در جای خود ثابت می ‌شود. در این نوع اسپلینت‌ها ، ابتدا یک چسب ویژه بر روی بینی قرار می ‌گیرد که به کاهش تورم آن کمک بسزایی می ‌کند ، سپس آتلی مناسب روی آن قرار داده می ‌شود.

مزایای اسپلینت بینی

  • به دلیل قرار گیری در خارج از بینی ، اسپلینت بینی می ‌تواند مزایای بسیاری را برای فرد داشته باشد ، از جمله کاهش تورم و بهبود شکل بینی.
  • بعد از جراحی بینی می تواند به عنوان محافظی برای بینی عمل کند .
  • اسپلینت‌ها بر دشواری تنفس که به دلیل شل شدن حفره‌های بینی ایجاد می ‌شود کمک شایانی می ‌کنند.
  • از خونریزی و درد جلوگیری خواهند کرد.
  • لازم به ذکر است که اسپلینت بینی تنها طی مدت یک هفته پس ازعمل بینی استفاده می‌ شود و بعد از آن عملا کاربردی برای فرد ندارد .
  • اقدامات لازم در حین استفاده از اسپلینت
  • از ضربه به اسپلینت بینی به دلیل اینکه استحکام زیادی ندارد ، خودداری کنید.
  • از کشیدن آن خودداری کنید ، زیرا ورم بینی به مرور زمان کم شده ، گچ بینی شل و ممکن است کنده شود.
  • از خیسی بینی جلوگیری کنید ، به این جهت که سبب کاهش استحکام آن خواهد شد ، برای این کار از اسفنجی برای شستشوی چهره خود استفاده نمایید.

حس خارش زیر اسپلینت بینی

استفاده از اسپلینت بینی به منظور حفظ شکل جدید بینی و محافظت از آن در برابر آسیب ، همچنین کاهش تورم انجام می‌ شود که ممکن است طی این فرآیند ، احساس کمی خارش در پوست بینی شما به وجود آید و مزاحم و آزاردهنده باشد. در این صورت فرد وادار به دست زدن به بینی خود می شود. توصیه می ‌شود که از هرگونه دستکاری یا فشاری به اسپلینت بینی ، خودداری کنید ، زیرا هرگونه تغییر در وضعیت گچ بینی ممکن است نتیجه جراحی را تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل ، در دوره مراقبت پس از عمل بینی ، باید به دقت از مراقبت و نگهداری از گچ یا اسپلینت بینی خود اطمینان حاصل کنید و از آن جلوگیری کنید که گچ خیس یا مرطوب شود ، زیرا ممکن است سبب حس خارش شدید شود. در صورتی که گچ خیس شده باشد ، باید بدون دست زدن به آن ، با استفاده از باد ملایم سشوار خشک و این موضوع را به جراح بینی خود اطلاع دهید.

زمان برداشت اسپلینت از بینی

به طور معمول ، پس از گذشت یک هفته از عمل بینی ، می‌ توانید به مطب دکتر اسماعیل زاده در ارومیه مراجعه کرده و اسپلینت را از بینی خود برداشت کنید. در این روند ، باید از پیش حمام گرفته و گچ را به طور کامل خیس و شل کرده تا به راحتی و بدون درد توسط پزشک برداشته شود.

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها