جراحی لوزه ، علائم ، راه های درمان

با توجه به اینکه در ابتدای حلق و پشت زبان کوچک ، دو غده لنفاوی با کمک تعداد زیادی گلبول‌های سفید از ورود عفونت به بدن جلوگیری می کنند ، اما خود این غدد معروف به لوزه هستند که عفونی شده و ورم می‌ کنند. در این زمان امکان دارد فرد نیاز به جراحی برداشتن لوزه ‌ها داشته باشد. التهاب لوزه ها سبب گلودرد ، مشکل در بلع ، برجسته شدن غدد اطراف گلو و همچنین تب می شود. اغلب تورم لوزه‌ها به خودی خود از بین می‌ رود ، اما گاهی نیز اشخاص به آنتی ‌بیوتیک نیاز پیدا می ‌کنند و در مواردی مجبور به جراحی لوزه می شوند. برداشتن لوزه شامل مزایا ، معایب و مواردی است که در این مقاله از دکتر اسماعیل زاده به تمامی آن ها می پردازیم.

 

جراحی لوزه

 

بزرگی لوزه ها چیست؟

با توجه به اینکه ، وظیفه لوزه ها کمک به شناساندن عوامل بیماری زا و همچنین دفاع در برابر آن هاست ، با این حال در صورتی که در اثر عفونت مکرر ، ساختار طبیعی آن ها با بزرگ شدن غیر طبیعی به هم بخورد ، می تواند منجر به خرخر شبانه ، تنگی نفس ، اختلال در رشد فک و صورت ، مشکلات قلبی ، بر هم خوردن ترتیب دندان ها ، تورم مفاصل و غیره شود. در این صورت باید برای جلوگیری از این مشکلات ، اقدام به حذف لوزه ها توسط جراحی با دکتر اسماعیل زاده را داشت. به جراحی لوزه ، تانسیلکتومی می گویند.

دلایل ورم لوزه

لوزه‌ها در خط مقدم سیستم ایمنی و دفاعی بدن قرار دارند و همان طور که در مطالب بالا توضیح دادیم ، آن‌ ها مراکز تولید گلبول های سفید خون می باشند و جلوی ورود ویروس و باکتری‌ها را از طریق بینی و دهان ، می گیرند. با این وجود باید گفت که به طور مطلق ، مراکز ایمنی بدن مصون از عفونت نبوده و با آلودگی دچار تورم می شوند. سایر دلایل ورم لوزه‌‌ها ، راهیابی باکتری یا ویروس ها به سادگی سرماخوردگی می باشد.

آموزش های قبل از عمل لوزه

  • هنگام مراجعه جهت جراحی لوزه ، آزمایشات مربوطه را همراه خود داشته باشید.
  • عمل با بیهوشی عمومی انجام می شود ، یعنی فرد طی این پروسیجر می خوابد.
  • پیش از رفتن به اتاق عمل هر گونه زیورآلات ، اجسام فلزی ، لنز ، دندان مصنوعی و غیره را از خود خارج کنید.
  • برای این پروسیجر می بایست لباس مخصوص اتاق عمل بپوشید.
  • خانم ها باید لاک روی ناخن و آرایش خود را پاک کنند.
  • در صورت هرگونه علایم سرماخوردگی همچون تب ، سرفه و غیره ، پزشک را از قبل در جریان بگذارید.

لوزه سوم چیست ؟

لوزه سوم بافتی مشابه لوزه های دیگر است که در سقف حلق و نیز بالای کام نرم قرار دارد. بزرگی لوزه سوم منجر به تنگی نفس ، خرخر اختلال رشد صورت ، عفونت مکرر گوش ، سینوزیت مزمن و عوارض قلبی ریوی می شود. در این صورت لوزه سوم را باید تحت جراحی قرار داد. به جراحی لوزه سوم نیز آدنوئیدکتومی می گویند.

علائم ورم لوزه

تنها در تعدادی از موارد ، ورم لوزه ها به جراحی لوزه نیاز دارد که در هر حال این موارد از اصلی ‌ترین علائم ورم لوزه‌ها است.

  • صدای خش دار
  • دل درد
  • درد گوش
  • سر درد
  • خشکی گردن
  • مشکل در بلع یا دردناک بودن انجام آن
  • تنفس نابهنجار
  • تب و لرز
  • گلو درد شدید
  • حساسیت فک و گردن  که این مورد در بعضی از نشانه‌های ورم لوزه ایجاد می شود.
  • تغییر رنگ به رنگ های قرمز ، زرد و یا سفید شدن لوزه‌ها
  • در کل ، درد در افراد بزرگسال به مراتب از کودکان بیشتر بوده و همچنین سبب ایجاد خونریزی می شود.
  • کم اشتهایی و یا ترشح بیش از اندازه آب دهان در کودکان نیز اغلب نشانه علائم ورم لوزه می باشد.

چه کسانی به جراحی لوزه نیاز دارند ؟

ورم لوزه و نیاز اشخاص به جراحی لوزه ، در میان بزرگسالان و همچنین کودکان بسیار رواج دارد. البته در هر سنی ممکن است ، اشخاص ناراحتی لوزه را تجربه کرده و در نهایت با تجویز بهترین جراح لوزه در ارومیه ، به عمل نیاز پیدا کنند. عمل لوزه می تواند به درمان مشکلاتی از قبیل موارد زیر بپردازد :

  • مشکلات تنفسی که مرتبط با لوزه های التهابی می باشند.
  • خرخر کردن با صدا و مکرر
  • دوره ای که در طول خواب ، تنفس در آن متوقف شده که به آن آپنه خواب می گویند.
  • سرطان لوزه
  • خونریزی لوزه ها

راه‌های درمان ورم لوزه

در بسیاری از موارد ورم لوزه نیازی به درمان خاص و یا جدی ندارند و تنها با رعایت کردن برخی موارد مربوط به تغذیه و عوامل دیگر برطرف می شوند ، این علائم عبارتند از ورم لوزه که از آلوده شدن فرد به ویروس سرماخوردگی نشئت گرفته است. موارد متفاوتی باعث ورم لوزه می شود که همگی نیاز به مراجعه به بهترین جراحی لوزه در ارومیه دارند. در این مواقع تعداد بسیاری از بیماران با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها درمان می ‌شوند. البته در صورتی که شخصی با ورم لوزه به کم آبی دچار شود به سرم و تزریقات وریدی نیاز پیدا می‌ کند و برای کاهش درد گلو نیز استفاده از مسکن رایج می باشد.

آمادگی برای جراحی لوزه

در این زمان بیمار باید به مدت دو هفته قبل از انجام این فرایند درمانی ، مصرف داروهای ضد التهابی ، را متوقف کند. این نوع داروها شامل ناپروکسن ، آسپرین ، ایبوپروفن و غیره می باشد. داروهایی از این نوع نیز می تواند موجب افزایش ریسک خونریزی ، در طول و بعد از عمل شود که می بایست مراجعه کننده ، بهترین جراح لوزه در ارومیه را از ویتامین ها و داروهای مصرفی خود مطلع کند. بعد از نیمه شب پیش از جراحی لوزه ، از خوردن و آشامیدن خودداری کند ، زیرا این امر باعث کاهش احساس تهوع ناشی از بیهوشی پس از این فرایند درمانی می شود. بیمار می بایست حتماً برای گذراندن دوره نقاهت خود در منزل برنامه ریزی کند. در روز جراحی لوزه ، از یکی از دوستان و یا نزدیکان خود بخواهید که شما را پس از اجرای روند این پروسه ، به منزل بازگردانده و در چند روز اول پس از جراحی به شما کمک کند.

عمل برداشتن لوزه ها

جراحی حذف لوزه‌ها که در اصطلاح علمی به آن تانسیلکتومی (tonsillectomy)  می گویند در صورتی نیاز است که التهاب لوزه به شدت عود کرده باشد. در این شرایط دکتر اسماعیل زاده در ارومیه ، به اعمال جراحی لوزه می پردازد تا در تنفس بیمار مشکلات جدی ایجاد نشود. عمل لوزه معمولا در سنین بالا و یا در کودکی انجام می ‌شود .علاوه بر این بدتر شدن مداوم علائم ورم لوزه و یا ابتلای فرد به دفعات زیاد طی یک سال می‌ تواند از شرایط دیگری باشد که مراجعه کننده را ملزم به انجام عمل لوزه می کند.

راه‌های مختلفی برای این پروسه درمانی توسط جراح وجود دارد که یکی از آن‌ها ، جراحی لوزه از طریق اسکالپل یا چاقو است. روش دیگر سوزاندن بافت لوزه است. همچنین در مواردی استفاده از امواج فراصوت نیز برای درمان لوزه‌ها وجود دارد. به طور کلی معمولاً جراحی لوزه به مدت نیم ساعت به طول می انجامد. تمامی متد‌ها شامل بیهوشی بوده که فرد در این هنگام هیچ گونه دردی را احساس نمی‌ کند. بیماران همان روز به خانه باز می‌ گردند و دوره نقاهت یک هفته تا یک ماه را طی می کنند. حذف لوزه ها ممکن است در کل باعث شود احتمال مبتلا شدن فرد به گلودرد شدید کاهش پیدا کند ، اما به صفر نمی‌رسد، زیرا سایر غددلنفاوی که در دیواره خلفی حلق قرار دارند یا غدد لنفاوی قاعده زبان میتوانند متورم شده و باعث گلودرد گردند.

ریکاوری بعد از جراحی لوزه

  • بیماران اندکی پس از عمل لوزه ، درد را تجربه می کنند که ممکن است در گلو و همچنین نواحی فک ، گردن و گوش ها باشد.
  • در طول دو تا سه روز ابتدایی پس از جراحی ، استراحت الزامی می باشد.
  •  برای هیدراته ماندن بدن خود ، آب را به آرامی و بدون آسیب زدن به گلو بنوشید.
  • گزینه ایداه آل غذایی سوپ گرم و رقیق در طول ریکاوری می باشد. فرد می تواند بستنی ، پودینگ و همچنین دیگرغذاهای نرم را به برنامه غذایی خود اضافه کند. سعی کنید غذاهای سفت و یا تند را به مدت چند روز بعد از جراحی لوزه از رژیم غذایی خود کنار بگذارید.
  •  داروی مسکن تجویزی پزشک را طی این دوره به طور منظم رعایت کنید تا در طول دوره ریکاوری احساس بهتری را تجربه  کنید.
  • در صورت تجربه تب و خونریزی پس از عمل لوزه ، با جراح لوزه خود تماس بگیرید.
  •  خرخر کردن طی چند هفته ابتدایی پس ازاین پروسیجر ، نرمال بوده و نگران کننده نیست زیرا بعد از مدتی رفع می شود.
  • بخیه های حاصل از جراحی لوزه جذبی بوده و نیازی به کشیدن ندارند.
  • پس از این پروسه درمانی ، ممکن است مدفوع کمی تیره باشد که به جهت ورود خون به معده در حین عمل است و طبیعی می باشد.

آیا جراحی لوزه خطرناک است؟

در صورتی که بیمار توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی حاذق عمل جراحی لوزه را انجام دهد و پزشک مورد نظر در این زمینه به اندازه کافی مهارت داشته باشد ، جراحی لوزه عمل خطرناکی نیست و بیمار پس از آن نیز مشکلی نخواهد داشت.

هزینه برداشتن لوزه

هزینه جراحی لوزه بستگی به عواملی مختلف مانند تخصص پزشک ، موقعیت منطقه ای عمل ، هزینه بیمارستان و غیره دارد که جراح لوزه در جلسه مشاوره و معاینه لوزه های بیمار و میزان مشکلات ، هزینه واحدی را به بیمار ارائه می دهد.

رژیم غذایی مناسب پس از جراحی لوزه چیست؟

به دلیل برداشتن لوزه ها بیمار در ناحیه مورد نظر ، به مدت یک هفته احساس درد می کند و بلعیدن غذا برای فرد  دشوار می شود. یکی از مهمترین موارد بعد از عمل جراحی لوزه، رژیم غذایی مناسب است. برای اینکه بتوانید غذای سالم بخورید و روند بهبودی را آسانتر کنید ، بهتر است از مواد غذایی یخ همچون بستنی استفاده کنید. خوردن غذای خشک و جویدن آنها باعث خونریزی می شود ، بنابراین تا زمان بهبودی کامل از خوردن آنها جدا خودداری کنید. پس از بهبودی کامل ، می توانید به رژیم غذایی قبلی خود بازگردید. در این مدت به تغذیه مناسب توجه ویژه ای داشته باشید تا بدون مشکل بهبود پیدا کنید و نیازی به مدت زمان بیشتر برای درمان نداشته باشید.

مدت زمان برداشت لوزه ها

از آنجایی که برداشتن لوزه با بیهوشی عمومی انجام می شود و حین این پروسیجر ، جراح لوزه ها را خارج می کند. جراحی لوزه معمولا بیش از 40 دقیقه به طول می انجامد.

صحبت کردن بعد از برداشتن لوزه

بیماران جراحی لوزه باید از صحبت کردن بیش از حد در دوران نقاهت برداشتن لوزه اجتناب کنند و همچنین از صحبت با صدای بلند نیز خودداری کنند.

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها